Емоційний Інтелект: книга, яка змінює уявлення, що таке бути розумним

admin
Поділитись

90% свого життя ми живемо лише у своїй голові й від того як ми майстерно вміємо керувати своїми емоціями та справлятися зі своїми тривогами, організовувати свої думки залежить яким власне буде це життя і яким ми його будемо відчувати.

Погодьтеся, 2 різні людини будуть дивитися на одну і ту саму ситуацію двома різними призмами бачення: так хтось у перешкоді вбачає можливість, а хтось у невдачі – спосіб наблизитися до цілі

Моя історія знайомства з поняттям Емоційного інтелекту (далі EQ) відбулася всього кілька років тому. Я слухала TEDex про продуктивність (вже не пригадую який саме) і почула фразу про те, що ваша продуктивність залежить від рівня розвитку вашого емоційного інтелекту і я не відразу зрозуміла про що йде мова:)))) Тепер, після прочитання цієї книги в тому числі я не тільки розумію, що це, а і повністю усвідомлюю його вплив на наше щоденне життя.

В нашому інтерв’ю з Іриною Юськовою ми чітко виділили як впізнати свої емоції й загалом впровадити звичку прокачки емоційного інтелекту. А тут>>> ми поділилися лайфхаками розвитку, які можна почати практикувати прямо зараз. Огляд книги Деніела Гоулмана “Емоційний інтелект” є завершальною ноткою в розкритті цієї теми місяця і якщо ви готові почати працювати прямо зараз, то майстер-клас “Емоційний інтелект” – це найкращий спосіб >>>> 

А зараз ловіть огляд книги, яка змінює уявлення про те, що означає бути розумним:)

Злети і падіння додають нашому життю гостроти, проте стани піднесення і пригнічення слід урівноважити. Перекладаючи мовою серця, саме співвідношення позитивних і негативних емоцій визначає добре самопочуття – принаймні, такими є результати дослідження настрою, у яких взяли участь сотні людей.

Наші думки створюють постійний шум у нас в голові, проте існує також і безперервне емоційне гудіння. Тобто управління емоціями – це повсякденна робота. Більша частина того, що ми робимо, особливо в наш вільний час, так чи інакше пов’язана з намаганнями керувати своїм настроєм. Перечитування роману або перегляд телепрограми, вибір іншого заняття чи співрозмовника – усе це може змусити нас почуватися краще. Уміння заспокоювати себе є однією з основних життєвих навичок.

Натхнення є невід’ємною умовою для засвоєння знань, як і для досягнення майстерності в ремеслі, професії чи мистецтві.

Дві нероздільні здатності – любити та працювати – знаменують повну зрілість людини . Зигмунд Фройд

Фактично, деякі питання подружнього життя – наприклад, як часто пара займається сексом, як виховувати дітей чи які борги, короткострокові або довгострокові –  не є критичними  й аж ніяк не становлять сутності шлюбу і не впливають на те, чи він розпадеться. Долю шлюбу радше вирішує те, як подружжя обговорює болючі питання, що виникають у їхніх стосунках. Якщо пара узгодила те, як висловлювати різні точки зору, то може зберегти сім’ю.  Чоловікам і жінкам потрібно подолати міцно вкорінені емоційні відмінності між статями. У пар, які не зуміли досягти згоди, можуть виникнути емоційні тріщини, які врешті призведуть до повного розриву стосунків. Як ми згодом побачимо, такі тріщини зазвичай виникають там, де у чоловіка та дружити, або й в обох, спостерігаються прогалини в емоційному інтелекті.

Перша можливість сформувати компоненти емоційного інтелекту з’являються на самому початку життя дитини. Вони продовжують формуватися протягом усього періоду навчання в школі. Емоційні здібності людини, які здобуті пізніше нашаровуються на ті, що було здобуто в ранньому дитинстві. Готовність дитини до навчання залежить від одного з базових умінь, а саме розуміння того, як здобувати знання.

Про те, що в дитинстві слід запобігати виникненню депресій, а не лікувати їх, свідчить таке вражаюче відкриття: навіть легкі напади пригнічення в дитини слугують ознакою можливого виникнення важких нападів у зрілому віці. Такий висновок ставить під сумнів звичне припущення, що депресія в дитинстві, за великим рахунком, не має значення, оскільки діти її “переростають”.

 

Долучайтеся у спільноту саморозвитку “Пошуршимо?”. Це онлайн ком`юніті для жінок, що разом творять продуктивне життя в гармонії з собою. У спільноті щомісяця відбуваються майстер-класи, відеоконференції, спілкування в чатах, діє книжковий клуб. долучитись
Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.