7 днів супер планування: покрокова інструкція і роздруківка

admin
Поділитись

Привіт, друзі! Чим більше я займаюся та вивчаю планування, тим більше розумію, що сила ефективного планування в маленьких діях. Тобто тут не про філософію пріоритетів, не про з понеділка нове життя і навіть  не про “ось, нарешті, я навчилася планувати”. Все це гарні атрибути, але суть зовсім не тут. Суть в тому, навіщо вам планування? 

Скоріше всього ваші відповіді будуть: щоб приборкати хаос, щоб налаштувати рутину, щоб досягти цілей, щоб взяти життя в свої руки… І саме цим ми будемо займатися сьогодні. 

Зручніше слухати? СЛУХАЙ АУДІО-ПОДКАСТ

Бо скільки б у вас планерів не було, або якими б вони ідеальними не були – якщо це не сприяє цілям, що ми описали вище – це немає сенсу. Так само неважливо, скільки разів ви починали планувати, закидали планування, забували про нього, встановлювали і видаляли додатки – це також немає значення. Ми з вами сьогодні визначимо ті маленькі дії, що під силу  кожному та що наблизять вас до мети. 

І тут нам потрібно домовитися. Ці дії є елементарними і займають кілька хвилин в день. Але основне слово тут: РЕГУЛЯРНІСТЬ. Тому, якщо ви ще та авантюрна людина, пропоную вам пригоду #здійснюйнатхненно, наступні 7 днів робити наступне: 

ПЛАН ДІЙ НА 7  ДНІВ #ЗДІЙСНЮЙНАТХНЕННО

[sociallocker id=”211307″]

Юхуууу, ви з нами. Завантажуй роздруківку “МІЙ СУПЕР ТИЖДЕНЬ” >>>>

[/sociallocker]

Встаньте раніше на 15 хвилин ніж зазвичай. Вже прямо зараз, коли читаєте, поставте додатковий будильник:) Це ваш час на усвідомлений початок дня, бо коли ви біжите від моменту прокидання до моменту засинання, дуже важко говорити про усвідомлені цілі, натхнення і продуктивність.

Випишіть усі справи, що є  у вас в голові і мають бути виконані цього тижня. Найкраще це зробити на роздруківці з іншого боку. Отож пишіть усе, що у вас в голові і бажано, робіть це під час ранкової кави або в затишку і тиші. Можна зробити ввечері, якщо вам так зручніше. Важливо виписати їх в спокої. 

У роздруківці запишіть ФОКУС ТИЖНЯ. Це те, що ви будь-що маєте зробити. Зазвичай ми схильні відкладати важливі справі, що є нетерміновими, бо є мільйон неважливих, але дуже термінових справ. З свого досвіду скажу, що намагатися зробити ВЕСЬ список справ, які при цьому не синхронізовані з основною ціллю – це шлях в нікуди, а точніше в стан, коли ви стомлені, виснажені і ніби все зробили, але ні на сантиметр не просунулися до своєї мети. Тому не намагайтеся зробити ВСЕ і ОДРАЗУ.

Виділіть 3 ТОП ЦІЛІ цього тижня: тепер повертаємо до вашого списку справ. Відразу прийміть той факт, що за тиждень ви цього не встигнете:)))))) Ми дуже схильні ідеалізовувати, тому треба готуватися морально. Тепер виділіть 3 НАЙВАЖЛИВІШІ СПРАВИ, що: 

  • найбільше сприяють вашій меті
  • будь-що треба зробити
  • в межах вашого фокусу

УВАГА: не плутайте це з найтерміновішими справами. Термінові і важливі – це різні справи. 

ГОЛОВНА справа дня. Зваживши важливі справи і фокус, напишіть на кожен день основну ціль (виділіть її червоним чи будь-яким іншим кольором). Загалом має складатися покрокова інструкція виконання ТОП трьох справ вашого тижня у червоному. А от інші цілі чи справи пишіть вже залежно від пріоритетності.  Тепер ваш хаос усіх справ розподілений між днями з виділеною ОСНОВНОЮ ціллю. Починайте день з неї, з тої, що виділена червоним. І тільки після її завершення робіть все інше. 

КРЕСЛІТЬ. Викреслюйте товстою лінією (бажано червоним маркером чи чорним) кожну виконану справу, як тільки ви її завершили. Класно в голові собі прокручувати “тададададам” або включати улюблену пісню після завершення кожної. 

Щоб ваш план на тиждень виглядав пошрамованим і пошарпаним робочим інструментом. 

АНАЛІЗ. В кінці кожного дня зробіть аналіз, що вдалося зробити, а що ні. Це займає 1 хв. Що варто перенести на наступний тиждень, а що насправді не так важливо, як здавалося. Пам’ятайте: планування має бути гнучким, бо тоді це відображає наше життя. Ви не можете передбачити ваше життя і запланувати його заздалегідь. Мені здається, що саме це прагнення призводить до того, що люди розчаровуються в плануванні. 

Тримайте в голові, що ваше завдання – це розібрати хаос і бути щасливими при цьому, а не виконати усе-усе, та ще і чим швидше. Планування дає нам можливість гармонізувати життя і саме тому пріоритети важливі. 

ЩО ДАЛІ? Наступний тиждень почніть з того самого. Вам знадобиться кілька тижнів, а то і місяців, щоб розібрати всі хвости, відмовитися від неважливого  і навести лад в своїй голові… Але якщо ви почнете цього тижня і попрацюєте над цим, то до Нового Року у вас буде чиста голова, в якій легше мріється, відкриваються нові горизонти та можливості. Не прогавте цей шанс, а то так і загрузните в рутині неважливих справ, що ніколи не закінчуються. 

ДАВАЙТЕ ПЛАНУВАТИ РАЗОМ! 

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.