РАНКОВІ СТОРІНКИ: чому це працює і як почати? ІНСТРУКЦІЯ

admin
Поділитись

Ми проживаємо більшість нашого життя в голові. Якщо уявити, що голова — це море, то усі ці мрії, думки, переживання, тривоги, хвилювання провокують серйозний шторм і не кожен корабель здорового мислення в ньому виживає. Ні-ні, я зовсім не хочу вас лякати. Я просто сама по собі знаю, як легко переконати себе в тому, що все “добре” або “погано”, або навіть “катастрофічно” і жити з цими переконаннями чимало часу, перш ніж стикнутися з реальністю, що проб’є твою призму бачення світу. Так-так, рокииииииии, а можна і десятиліття.

І ми говоримо про такі серйозні моменти, бо коли ми складаємо свою призму бачення світу, базуючись на своїх цінностях, уявленнях та тих “правилах життя”, в яких ми впевнені на всі 100% після нашого бурхливого досвіду…. то розібрати її, або деформувати не так і просто.

Я довгий час була впевнена, що відпочивати — це прояв слабкості і що всі, хто не витягує темпу моєї роботи (а я тоді працювала по 14 годин на добу і по вихідних) слабкі і ліниві. Так-так, звідти тягнеться мій трудоголізм, який я викорінюю і понині. Це ж треба було років 6 відпахати в такому режимі, пережити кілька вигорань та абсолютну переоцінку свого життя, щоб нарешті зрозуміти, що це повна дурня і це не моє переконання. Це те, що мені здалося класним і те, що я прийняла як систему цінностей успіху….. і погналася за цим невидимим успіхом, який для мене насправді означає зовсім не те…

Та сама історія про своє призначення, про розуміння важливого саме для мене, про успіх, бізнес, сім’ю, себе, що я хочу робити, де я хочу жити, чим займатися, якою бути…. Усі ці питання рано чи пізно виринали в моїй голові і накручували мій шторм тривог і невпевненості до максимальних позначок. Були часи, я робила одне, хотіла щось інше, а робила третє… і при цьому плакала по вечорах, бо не знала, що насправді хочу:))) Так, у мене була бурна молодість і етап особистісного становлення. Згадую, аж мурашки по шкірі

ТВЕРДЖЕННЯ ДЛЯ РОБОТИ З СВОЇМИ ТРИВОГАМИ

 Так буде не завжди. Однозначно так буде не завжди і це дійсно важкий період. Він буває у різному віці, але загалом супроводжується тривогою і незнанням в який бік бігти, як осідлати всі свої справи і неспинну круговерть життя.

Кожен такий момент дає нам дуже крутий вибір обдумати ще раз все те, що ми робимо зараз і усе те, що для нас важливо. Якщо сприймати це як період становлення внутрішнього стрижня, то момент важкості і непевності є природнім

Знайдіть свій інструмент, що допомагає вам розібратися з своїми думками і при цьому робити це глибоко і регулярно! І так, саме тому я пишу сьогодні про техніку усвідомленості “РАНКОВІ СТОРІНКИ”, що можна сказати врятувала мене і впевнена допоможе вам трішки розхламити голову і прокачати свою усвідомленість.

Суть в тому, щоб регулярно виписувати свої думки на папір. Так, просто і прямо, як двері, погоджуюся. Але дуже потужно. Я почала писати свої рефлексії ще в школі, але то було скоріше опис всього, що відбувалося в моєму житті, бо друзів в мене було не так вже і багато:)

Потім я приїхала в Київ навчатися і відкрила для себе формат кав’ярень та суботніх ранків, коли можна піти в кав’ярню та разом з чашкою капучіно пописати усі свої переживання, які не дуже хотілося комусь розказувати, а психологи тоді були зовсім не популярні. Тому мій вихід був виписати все на папір та подумати в процесі. Відтоді я брала з собою блокнот всюди: в поїздки в гори, додому, на роботу і в універ. І це було дуже круто, тому як тільки в мене були думки, яким я хотіла приділити більше часу: типу для чого я в цьому світі, чому вони так роблять (люди навколо), що я так реагую, чому я хочу це і не хочу цього, навіщо мені робота, що я хочу робити, що для мене дійсно важливо, за що я вдячна, хто мені імпонує, хто ні, чому…

Ну ви зрозуміли, це був безструктурний потік думок, які я не просто обдумувала, а писала, структурувала на папері. 

Добре, з тим як це працює розібралися, а тепер давайте подумаємо як все-таки почати писати, бо я знаю, що в багатьох це викликає скептицизм, лінь, страх і загалом питання “А що мені писати?”, “Нічого не приходить в голову” і “Це мабуть не моя історія… “. Тому ми придумали для вас цілу покрокову інструкцію…. Ловіть

ЯК ПОЧАТИ СВОЇ РАНКОВІ СТОРІНКИ? ІНСТРУКЦІЯ

Час! Виділіть час на свої роздуми і зробіть це регулярною практикою. Чому зранку? Бо саме зранку ми ще маємо шанс виринути з рутини і 30 хвилин побути наодинці (поки всі сплять, поки немає роботи, справ, дзвінкі і завдань). Це може бути вашим ранковим ритуалом і стане вашим улюбленим часом протягом дня. Можна ввечері також, але до прикладу в мене ввечері часто не вистачає сили і часто доводиться робити вибір між спікуванням з сімєю і часу для себе. І в більшості я роблю вибір на користь першого. Тому ранок для мене ідеальна поар.

Блокнот! Так, купіть блокнот з чистими аркушами, такий щоб вам подобався, щоб він лежав біля ліжка і приманював вас навіть своїм виглядом. Я люблю з молочним папером, приємним на дотик, щоб була тканинна обкладинка і досить багато сторінок. Люблю середнього формату, бо в дуже маленьких не дуже зручно писати.

ПРО ЩО ПИСАТИ? Так, спочатку може бути дійсно дивно сідати і писати. Думки не лізтимуть в голову і буде враження типу “що я тут роблю?”. Саме тому ми підготували для вас конкретні запитання на перші 5 днів. Вважайте це викликом ранкових сторінок і наступні 5 днів обов’язково напишіть речення, сторінку чи кілька сторінок:

  • Що означає щастя для мене?
  • Яким я бачу життя своєї мрії?
  • Що я хочу робити менше в своєму житті?
  • Чого я хочу робити більше в своєму житті?
  • Що я можу зробити сьогодні, що перетворити цей місяць на СУПЕР місяць ?

НУ ЩО, ПОЧНЕМО?

Ставте “+” в коментарях, якщо наступні 5 днів попрактикуєте РАНКОВІ СТОРІНКИ з нами

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.