Як не перетворитися на сучасного втомленого зомбі?

admin
Поділитись

Підзарядка, перезарядка, розрядка, зарядка – ми вже точнісінько як наші мобільні телефони, постійно потребуємо додаткової енергії, щоб виконувати ще більше і більше функцій. Інколи у нас виходить запустити всі процесі одразу та витримати до наступної підзарядки…. А інколи ми не такі точні в розрахунках і дуже оптимістично, а точніше абсолютно провально, плануємо свій час та енергію. В результаті: вигорання, втома, запитання «навіщо мені це все» і тотальна прокрастинація. Отож коли ми вже маємо всю цю сукупність симптомів щоденних відчуттів сучасної людини:))) то наша сила волі взагалі не вигрібає і ми тішимо себе солоденьким на ніч, зайвими келихами червоного сухого чи ще одним сезоном серіалу… Буває таке?

 Я знайшла протидію цьому зомбостану – місця сили і перезарядки. Зараз я повертаюся з одного з своїх таких місць і відчуваю його вплив як ніколи. Сьогодні розкажу про цю концепцію.

Людина дуже залежна від свого фізичного оточення: буде це тиша чи шум, приємна музика чи та, що дуже напружує, люди, що надихають, чи ті, що бісять – все це має значення. Фактично, перебуваючи в несприятливому середовищі ми витрачаємо енергію на те, щоб просто слідувати якимось соціальним нормам і не повбивати там усіх навколоJ)))) Я звісно гіпорболізую, але….

Цю ж енергію можна використати на креатив, творіння, навчання та здійснення мрій, проте  треба переключка. У мене цією переключкою є відвідування моїх місць сили, яких у мене є кілька і в кожного своя історія.

Місце сили – це там, де відбувається твоя внутрішня перезарядка.

Це те місце і оточення, що спроможне тебе вирвати з твоєї рутини і змусити відволіктися на щось знайоме/прекрасне/приємне/глибоке/стратегічне… Зазвичай це місце має для тебе особливе значення, якась хороша подія відбувалася тут, або багато прекрасних спогадів з ним зв’язано, або воно просто тобі імпонує

Отож ідея насправді проста як двері: зрозуміти для себе, де є такі місця та навчитися використовувати це знання. Тобто відчуваючи потребу у перезарядці, вже мати на думці, де цю енергію ти зможеш почерпнути. Розкажу свої приклади і як це працює в мене.

МІСЦЕ 1:  СЕЛО І ПРИРОДА

Якщо ви шуршите зі мною давно, то знаєте, що я обожнюю їздити в село, ходити босяка та в міру (це важливо:)) працювати на городі. Мені колись хтось написав в інстаграмі, що я аж занадто на цьому акцентую увагу, але я особисто не вбачаю в цьому нічогісінько такого, щоб я хотіла приховувати. Навпаки, це нереально круто для тих, хто відчув у цьому кайф. Це своєрідне воз’єднання з природою та дитинством, адже саме в селі я проводила всі свої літні канікули: пасла гусей, ловила рибу, копала картоплю та ганяла на велосипеді на інший куток за морозивом/

Мені це місце наповнене класними спогадами, різними роздумами та своєю особливою енергетикою, яка є моєю найпотужнішою підзарядкою. Кожного разу, коли приїжджаю, виділяю годинку щоб походити в полі, де простори і тиша, де щось посіяне (кожного року інше), де немає жодної душі аж до горизонту і де можна просто говорити до себе та думати широко. Там я придумала їхати в Індонезію, там в полі я переконала себе, що слідувати своїй мрії і робити щось дійсно важливе – для мене є життєво необхідно, там я повірила в свою мрію…

МІСЦЕ 2: МІЙ ДІМ В 5-Й РАНКУ

Не те, що я не люблю людей:)) але в 5-й ранку на вихідних, коли всі сплять, в піжамі та чашкою ранкової кави я часто створюю щось нове.  Звісно я це роблю не завжди, і звісно не встаю в 5-й ранку кожної суботи, бо моя силонька волі далеко не така сильна, як вам може здатися. Але інколи, коли почуваю потребу – мене ці кілька годин ніколи не розчаровують. Особливо після розхламлення, коли немає барахла і навколо багато простору. 

В такі ранки я беру блокнот і багато пишу, а потім все, що мені потрібно для креативу чи структуризації думок. Маю попередження: щоб це було місцем сили зранку, вам потрібно зробити підготовку: прибрати, лягти спати не пізніше 10-ї і підготувати все необхідне для своєї підзарядки : можливо це буде йога, пробіжка, медитація, читання книги чи ранкові сторінки як в мене.

МІСЦЕ 3: МІСТО

Я обожнюю ходити пішки по місту, слухати музику і кайфувати від цього. Ідеально звісно, якщо ще є фотоапарат під рукою (але хто знає скільки важить зеніт, розуміє, що це буває не часто:). Коли в мене важкий день, голова-капуста або просто немає настрою ні на що абсолютно – я йду гуляти, купляю собі каву з собою та просто ходжу знайомими вуличками. Щоб ви не уявляли занадто ідеальну картинку мого життя, то зазначу, що зазвичай це дорога з дому на роботу або навпаки. Може бути на вихідних, але це буває значно рідше.

Повертаючись до теми підзарядки….

…не доводь себе до того, що свідомість вимикається як в 100% розрядженого телефону. Зазвичай це дорога в нікуди, якщо ми говоримо про продуктивність та натхненне здійснення. Подумай над своїми місцями сили, що тебе надихають і почни використовувати цих помічників. Мрії важко здійснювати, але цей процес можна перетворити на кайфову натхненну пригоду. І саме для цього потрібна твоя енергія, ентузіазм і кайф. Інакше в чому тоді сенс?

Напиши про свої місця сили! Дуже цікаво, які вони у вас?

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

 

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.