“ОДНА СПРАВА”: життя йде і ви можете бути або його автором, або жертвою (огляд книги)

admin
Поділитись

Привіт, друзі! Знову і знову повертаємося до теми фокусу та важливості вміння обирати те, що має значення, відмовлятися від другорядного та правильно розставляти пріоритети. Чим більше про це думаю, працюю над цим і читаю, розумію наскільки цей навик є важливим! 

Тому сьогодні будемо говорити про книгу “Одна справа”  від Наш Формат.  (паперова>>>електронна>>>>) Найкрутіше, що я читала на цю тему було “Коротко і по суті” Грега Маккеона. І якщо чесно, я вже не думала прочитала щось таке саме по суті. Проте я була відверто вражена книгою “Одна справа” і однозначно її рекомендую.

Це наша лайв сесія обговорення книги в межах виклику “РІК СУПЕРКНИЖОК”


Життя іде, і ви можете бути або його автором, або жертвою. Ніхто не народжується жертвою; це питання ставлення чи підходу

Ваші час та енергію лімітовано; коли ви намагаєтеся охопити все, ви натягуєтеся наче нитка, і ризикуєте розірватися. Ви прагнете більших досягнень, але зазвичай це йде в “мінус”, а не в “плюс”. Не варто робити більше – варто робити краще.

Коли всі справи здаються важливими і терміновими – вони здаються однаково значущими. Ми стаємо активними і зайнятими, але насправді це ні на йоту не підводить нас до успіху. Часто активність ніяк не пов’язана з продуктивністю, а зайнятість – із результативністю.

Робити справи в міру надходження – те саме, що кидати все, що терміново змазати скрипуче колесо. Ви можете робити дві справи одночасно, але ефективно концентруватися на двох справах одночасно – ні.

Існує така поширена думка, що успішна людина – це “дисциплінована людина”, як живе ”дисциплінованим життям”…  Правда в тому, що дисципліни, яка в нас уже є – достатньо. Коли ми мусимо щось зробити, але не робимо, ми часто кажемо: “Я просто маю бути дисциплінованішим”. Насправді, нам просто потрібно звичка це робити. І дисципліни потрібно рівно стільки, скільки знадобиться на формування цієї звички.

Успіх приходить до тих, хто правильно робить одну справу, а не до тих, хто робить правильно геть усе.

Коли ми кажемо, що в нашому житті не вистачає балансу, ми зазвичай маємо на увазі, що в нас не виходить жити відповідно до наших пріоритетів – тобто важливих для нас речей. Проблема в тому, що коли ви концентруєтеся на чомусь справді важливому – якійсь частині вашого життя неминуче бракуватиме уваги. Як сильно ви не старалися б, наприкінці вашого дня, тижня, місяця, року, життя завжди залишатиметься щось, що ви не встигли. Намагатися встигнути все – це дурість.

Коли ви завершите найважливіші справи, у вас усе одно залишиться відчуття незавершеності – відчуття відсутності балансу.  Не зробити чогось – обов’язкова умова неперевершених результатів. Ідея врівноваження така: не заходьте так далеко, щоб уже не можна було розгледіти шлях назад, і не залишайтеся в тій точці так надовго, що щоб уже не було куди повернутися.

Виняткові результати рідко бувають випадковими. Вони – наслідок нашого вибору й наших дій. Фокус-питання завжди допомагає вчинити як найправильніше в обох випадках, адже воно підштовхує вас зробити найважливішу для успіху справу – прийняти рішення. І не будь-яке, а найкраще.

ЯКУ ОДНУ СПРАВУ Я МОЖУ ЗРОБИТИ, ЩОБ, КОЛИ Я ЗРОБЛЮ ЇЇ, УСЕ ІНШЕ СТАЛО ЛЕГШИМ АБО ВЗАГАЛІ НЕВАЖЛИВИМ?

Якщо ми живі – ми щось робимо. Ми щось робимо, навіть коли нічого не робимо. Щохвилини нашого дня питання не в тому, чи будемо ми щось робити, а в тому, що саме ми будемо робити. Часом те, що ми робимо, не має значення, часом – має. Коли має – те, що ми робимо найкраще ілюструє наше життя.

Через 20 років ви будете більше розчаровані тими речами, яких ви не робити, аніж тими, які ви зробили. Тож відпливайте від тихої пристані. Відчуйте попутний вітер у вашому вітрилі. Рухайтеся вперед, дійте, відкривайте (Марк Твен)  

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.