Розвивати таланти чи мінімізувати слабкості? {free принт}

admin
Поділитись

Днями наткнулася на цікаву статтю щодо розвитку сильних сторін та роботи над слабкостями на Forbes. Мені завжди втовкмачували в голову, що потрібно працювати над своїми недоліками: лінь, погана англійська, погана пам’ять тощо. Ще зі школи я намагалася виправити це, постійно концентрувалася на слабкостях і думала, як ще мені вивчити англійську, не маючи ніякої практики чи тому подібне. Так само на кожній співбесіді тебе в будь-якому випадку запитають про “ваші слабкі сторони” і дуже рідко запитають “а в чому ви реально круті?”.

Чомусь тоді мені ніхто не казав, що важливо не тільки працювати над своїми недоліками, а і розвивати свої сильні сторони:( Адже ще 40 років тому Peter Drucker написав про те, що працювати над розвитком слабкостей працівника компанії – це втрата часу і грошей, а от розвивати його здібності – це влучна інвестиція. 

А це насправді очевидно і необхідно. Адже розвиваючи те, що нам подобається і що в нас виходить, ми мультиплікуємо ефект, свій внесок і свої результати. Це не означає, що потрібно забути про свої недоліки, бо так можна легко перетворитися на самовпевненого егоцентриста:))) А цього нам зовсім не треба.

Потрібно дуже чітко зрозуміти, що розвинені сильні сторони ніколи повністю не компенсують чи применшать слабкості.

Дуже влучно про це також пише Стівен Кові, якого я зараз читаю (до речі онлайн можна почитати тут>>>). Він пише, що індустріальна епоха пройшла: це коли ти гвинтик системи і від тебе, по великому рахунку, нічого не залежить. На зміну їй прийшла епоха знань, коли ти – це унікальна особистість і вклад твій також унікальний та базується на твоїх сильних сторонах. Він пише таке:

Парадигма індустріальної епохи:

  • «Я — це мої посадові обов’язки»
  • «Я шукаю роботу»
  • «Я — частина організаційної машини»

Парадигма епохи знань:

  • «Я роблю істотний внесок»
  • «Я вирішую проблеми»
  • «Я — особистість із портфелем унікальних сильних сторін: талантів, пристрасті і совісті»

Різниця відчутна, правда? Отож, я думаю над своїми недоліками ви вже думали багато і працювали, вірю, не менше:) А тепер, давайте подумаємо над своїми сильними сторонами та шляхами їх розвитку. У цьому нелегкому ділі вам стане у нагоді безкоштовний принт “Мої сильні сторони”

Strengths

Плануйте гарно разом з Принт-Лавкою>>>

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.