ЗА ЛАШТУНКАМИ! Дві серії реалій здійснення мрії: моє неінстаграмне життя та день “блогера”

admin
Поділитись

 

Привітик! Після вашого шаленого відгуку розпочинаю рубрику #пошуршимо_за_лаштунками, де розкажу як виглядає зсередини здійснення мрії та реалізація проекту. Відразу скажу, що це не про ідеальний день підприємця, що має ідеально структуровані процеси, команду підлеглих і стратегію на 5 років. Скоріше це історія людини, що намагається поєднати робочі будні в офісі (я працюю на 50% в IT компанії), ремонт і здійснення проекту своєї мрії:) 

Насичено? – Так! 

Неідеально? – Так! 

Хаотично? – Так! 

В кайф? 1000% Так!

Сьогодні перший пост, по вашому відгуку зрозуміла, що тема актуальна і тому буду висвітлювати її на блозі також! 

 

СЕРІЯ 1 Моє неінстаграмне життя

Будильник на 5.45, а я не можу прокинутися. Сьогодні понеділок, але причина не в цьому. Сьогодні понеділок 1 липня, а це означає, що останній тиждень (в тому числі вихідні) я присвятила підготовці майстер-класу місяця в спільноті “Пошуршимо?”.

Підготовка абсолютно нового майстер-класу кожного місяця – це мій особистий виклик. Вже 11 місяців я намагаюся систематизувати цей процес і кайфувати, хоча часом буває дійсно стресово. 

Проте ранок першого дня місяця завжди особливий, адже саме зараз я публікую усі оновлення на платформі спільноти: 

  • новий майстер-клас 
  • роздруківки для планування місяця
  • книгу місяця 
  • публікації присвячені плануванню місяця

Процес створення майстер-класу

Процес створення майстер-класу можна назвати магією, коли з твоєї ідеї (просто думки) виростає конкретний інструмент, що може змінити чиєсь життя. 

Кожного місяця відбувається приблизно один і той самий алгоритм, який я обожнюю: 

УЗГОДЖЕННЯ ТЕМИ теми майстер-класу (складаю попередній план на півроку вперед, шукаю відповідних експертів, узгоджую з ними можливі дати)

ПІДГОТОВКА: зустріч, уточнення теми, узгодження структури, план дій з дедлайнами.

ГРАФІКА І ВОРКБУК: я і для мене це особливе задоволення, адже кожного місяця я роблю нову тему, новий дизайн, нове оформлення. Банери різного формату, підготовчі зображення, заставки для відео – завчасно готую в темі воркбуку. 

ВІДЕО: знімати відео процес часозатратний, але вартує того, адже відео майстер-клас має значно крутіший ефект, ніж текстовий. Тому наступний етап це відзняти відео (я або експерт), та підготувати його до завантаження (це роблю також я)

ОФОРМЛЕННЯ: оформлення майстер-класу на платформі зазвичай робиться в останні дні місяця, адже усі матеріали мають бути готові. Тоді він набуває потрібної форми

Готово! На годиннику 9.15 Все опубліковано, листи надіслані, натхнення полетіло у різні куточки України і світу. Темою цього місяця є “Навчитися вчитися” ‘ Лав лав лав. Ну а тепер, я побігла на роботу, до годинки шостої буду працювати з замовниками, командами, сидіти на зустрічах і вирішувати питання:) 

СЕРІЯ 2  Щоденна діяльність “блогера” 

Дуже смішна назва для мене, бо попри те, що більшість навколо вважають мене блогером, я так не відчуваю і не думаю в цьому руслі. Я скоріше бачу себе автором онлайн проекту, що так чи інакше вимагає онлайн активності, створення контенту, публікації в соціальних мережах та проведення вебінарів та ефірів.  

Я висвітлюю 5% свого життя, не люблю показувати свою сім’ю та роботу, а ще рік тому я взагалі задумувалася над тим, чи потрібно проекту “Пошуршимо?” обличчя і дуже соромилася публікувати свої портретні фото в мережі:))) Але сьогодні не про це. Сьогодні хочу вам розказати про реалії здійснення проекту. 

Отож, я вже згадувала, що на 50% працюю в IT компанії і це лише останній рік. До цього 3,5 роки здійснення проекту відбувалося лише в мій особистий час, на вихідних, по вечорах і зранку до роботи. Тому така активність була побудована дуже хаотично, було складно дотримуватися плану чи стратегії, рішення та тексти були спонтанними і тоді, коли на них був час. 

Проте минулого літа я зрозуміла, що проект виріс настільки, що зараз момент або почати йому приділяти більше часу, або закривати. Саме тоді я прочитала книгу “Чудовий ранок” і почала практикувати ранкові прокидання  для того, щоб щось змінити. 

Отож спільнота з’явилася завдяки тому, що протягом 3-х місяців я вставала о 5-й ранку і весь ранок до 9 години займалася проектом. А це цілих 4 години вільного часу та 3 години продуктивної роботи.  Коли в вересні я зрозуміла, що все вийшло, то організувала собі часткову зайнятість та зараз маю 2 повних робочих дні для роботи над текстами, відео, спільнотою, майстер-класами, стратегією розвитку і навчанням. Це дуже структурує і систематизує, хоча і також додає часом розфокусу. 

Тому зараз мої дні присвячені проекту виглядають так:

  • підйом 6-7.30 ранку (залежно від зайнятості і втоми). Інколи після дуже активного останнього тижня місяця, коли я готую майстер-клас і роблю усі підготування для теми місяця… або коли дуже велике навантаження на роботі – то потім кілька днів я відсипаюся і даю час відновитися, бо вже знаю, що таке вигорання і виснаження. 
  • 30хв -1 година ранкових ритуалів. Обожнюю ранок, бо всі навколо сплять і ти дійсно можем сфокусуватися на собі: йога/пробіжка чи зарядка, книга за сніданком, часом ранкові сторінки, часом просто читання… Я намагаюся не робити супер жорсткий список ранкових звичок, бо хочу більше чути себе і не жити за графіком. Роблю те, що в задоволення і до чого відчуваю 
  • 1-2 години роботи над проектом. Визначення плану на день, синхронізація з цілями тижня, публікації в групі проекту та в групі спільноти, відповіді на запитання, повідомлення та листи. 
  • 1 тиждень до завершення місяця я сідаю за майстер-клас наступного місяця, маючи вже структуру воркбуку, відео (свої або експерта) та загалом бачення концепції теми місяця.
  • Далі вже залежить від планів на день: ремонт, зустрічі, адміністративні справи – все намагаюся запланувати на другу половину дня, щоб з 11 до 13 мати час на написання або обдумування ідей проектів. 

Інструменти, що допомагають мені планувати свою зайнятість наступні: 

TRELLO: Я веду усі ідеї та довгострокові справи в TRELLO, що допомагає структурувати роботу.

ПЛАНЕР “Пошуршимо?” для тижневого планування справ по проекту, роботі, особистих і ремонту.

БЛОКНОТ з чистими сторінками для рефлексій, ранкових сторінок та результатів зустрічей. 

В наступній статті більше розкажу про те, як це все разом працює.

Як вам такий формат? Ставте відгуки в коментарях, щоб я знала чи вам цікаво і чи продовжувати:) Дякую

 – – – – –   {Приєднуйтесь до нашої спільноти у Facebook та Instagram} – – – –

Долучайтеся у Бібліотеку Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.