Мій супер листопад – самоідентифікація належить до кола особистих виборів {free принт}

admin
Поділитись

Привіт! Вітаю вас з початком останнього місяця осені. Люблю листопад за його запах вже висохлого листя, за те, що можна бродити затихлими сонними парками і виглядати зиму.

Я пишу на початку кожного місяця і завжди думаю, що стільки всього відбулося за останні 30 днів. Якщо подивитися на кожен день, то дійсно купа справ вирішено, море зустрічей, цікавих розмов і ідей, рішень і поворотів… Але в той же час, якщо зменшити зум і подивитися трохи глобальніше,то розумієш, що місяць промайнув як день.

Мій дідусь мені каже, що життя летить і його не наздогнати. Йому 86 років і він багато говорить про мислення і про власну думку. Каже, що світу вигідно керувати твоїми думками: мотивацією і цілями. І єдиний шлях – це самоідентифікація та розуміння себе. Бо так життя ти не наздоженеш, але хоча би вчепишся за хвоста:)

Тарас Прохасько пише: “…самоідентифікація належить до кола особистих виборів. Самого себе можна вибирати, незважаючи на страхи, загрози, втрати, постійну втечу, почуття вини і фатальність такого вибору…. Я вдячний йому – як і своєму прадідові – за те, що вони усувають основне питання: для для чого ми живемо? Не може бути, що заради таких оце процесів…” (Книга “Одної і тої самої”)

Тобто бути щасливим, бути там і ким, де ти є – це особистий вибір, твій вибір. А це означає, що кожного дня ти обираєш собі настрій, думки і життя, кожен день… Цікаво думати в такій перспективі, правда?


Давайте подумаємо, яким ви хочете бачити свій супер листопад?

Включаємо емпатію

Емпатія розшифровується як “співчуття”, але якщо говорити про емпатичне слухання – то це скоріше про те, що ви, слухаючи людину, не втискаєте її у свій трафарет сприйняття, досвіду і т.д., а дійсно, намагаєтеся подивитися на ситуацію очима людини і подумати над вирішенням питання. Це непросто. Це однозначно складніше, ніж сказати “о, та в мене так само все було, дивися як я все зробив/зробила”, або щось типу “не парся, все буде добре. А ось у мене так сталося, що …”

Інколи потрібно бути просто слухачем без власної експертності.

Намагайтеся спершу зрозуміти людину самі. Перш ніж обговорювати проблеми, перш ніж оцінювати й приписувати ліки, перш ніж представляти свої ідеї — постарайтеся зрозуміти. Це могутня звичка ефективної взаємозалежності. Коли ми по-справжньому глибоко розуміємо одне одного, то відчиняємо двері для креативних рішень і третьої альтернативи.” (Стіівен Кові)


Рік завершується! Аналізуємо, а не панікуємо

У людини два життя, і друге починається тоді, коли ми розуміємо, що життя лише одне. (Том Хідлстон)

Панікувати від того, що лишилося лише 2 місяці до завершення 2017-го року – це останнє, що потрібно робити:) Точніше, робити взагалі не потрібно. Що би я порекомендувала зараз, то це конструктивно підійти до питання. Не нити, що “як швидко промайнув рік” і ви нічого не встигли, що думали. Скажу вам чесно, це нікому не цікаво. Цікаво навпаки “що саме зроблено”.  Переведіть свої думки в конструктив і подумайте, як і куди краще рухатися зараз, зважаючи на нові обставини.


Мій Супер Листопад

Традиційно, ловіть безкоштовний принт для планування листопаду шляхом ціннісно-орієнтованого мислення. Аналізуємо, як ми виконали добрі справи, що планували в жовтні, придумаємо собі виклик місяця, але головне – фокусуємося!

Формат роздруківок класний тим, що на початку кожного місяця ви концентруєтеся на важливому. У нас завжди на голові мільйон справ, і будуть зроблені тільки ті, на яких ви сфокусувалися. Тому питання фокусу – це питання стратегічної важливості.

Як багато ви би не планували, в гарних планувальниках або блокнотах, якщо ви ставите фокус на незначні задачі, розпорошуєтеся і забуваєте про стратегію – результати будуть мінімальними.

Завантажуй безкоштовний принт “Мій супер листопад” >>>


А ти вже в нашій закритій спільноті? Вікно реєстрації закривається 3.11 о 23.00

– – – – –   {Приєднуйся до нашої спільноти у Facebook та Instagram} – – – –

 

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.