#ПОШУРШИМО_МОТИВАШКА: найцікавіші думки літа

admin
Поділитись

Чим більше читаю, тим більше думаю і пишу. Це і є моя секретна формула пошуку ідей та напрямків розвитку. Цього літа я започаткувала хештег #ПОШУРШИМО_МОТИВАШКА, під яким ділюся з вами найцікавішими цитатами з прочитаних книжок та своїми думками, що можуть струсонути і задати тон дню чи тижню. Зазвичай сюди потрапляють думки, що не дотягують до повноцінної публікації, але тим не менше мають свою вагу і значення. Тому сьогодні я хочу поділитися з вами останніми записами…

Моє літо видалося активним на події та глибоким на думки. Багато думаю про гартування характеру та тренування сили волі. Багато читаю про великих людей, які досягли в питаннях внутрішньої цінності та самовладання значних успіхів. Не хочу наслідувати, але хочу вчитися, не хочу копіювати, але прагну пізнати….

Вірю, що кожен може знайти собі мотивацію і правильні слова, коли потрібно. Адже основним рушієм твого життя є ти.

Ще не шуршиш зі мною?  Мерщій долучайся до нашої спільноти:

 [btnsx id=”7848″] чи [btnsx id=”7850″]


Тег #пошуршимо_мотивашка – це мій пошук та можливо ті слова, що витягнуть з рутини і наштовхнуть на правильну думку. Працює?

ПРО ВИБІР

У кожній ситуації ми робимо вибір як реагувати: злитися, нервуватися, показувати свою правоту чи спробувати зрозуміти, проявити емпатію, вислухати і подумати…
Якось хтось сказав, що життя – це 10% того, що з нами трапляється, а 90% – як ми реагуємо на це.
Хмммм, тепер напевно я починаю розуміти.
Мудра реакція зазвичай передбачає самовладання, паузу і любов: 
– самовладання, щоб зупинити свій егоїзм
– паузу, щоб вгамувати свої емоції
– любов, щоб проявити її до ситуації і людей.
Думаємо, вчимося, пробуємо…

ПРО СТРАХ

Якось, роблячи відповідальний і дуже стресовий проект, у мене виникало бажання повернутися в дитинство, коли не потрібно було робити серйозні вибори і брати на себе відповідальність… Мені було страшно, бо досвіду в мене не було, робила я все вперше, а ситуація була дуже серйозно.

З того моменту пройшло багато часу, але ті висновки, що я зробила тоді, є стрижнями мого життя і сьогодні:
Немає чого боятися. Страх – це останнє, що можна втнути в відповідальних ситуаціях. Він паралізує і тільки погіршує. Для того, щоб не боятися, потрібно постійно працювати над своїм характером і способом мислення і не давати шансу страху в повсякденному житті.
 Реальність в кінці кінців – це те, що ти робиш, а не те, що ти думаєш. Звісно все взаємопов’язано, але без дії немає результату. Це факт.
 Приклади максимум зусиль і отримай максимальний результат. Навіть якщо це вперше і навіть якщо дуже серйозно.. Якщо ти відчуваєш, що зроблено все, що можна було зробити в конкретній ситуації, спокій і задоволення лишаться після усіх перипетій.
 Вчися. Навіть на помилках.
Великі виклики гартують характер, навіть якщо дуже важко.


Елеонора Рузвельт казала: “У підсумку ми самостійно формуємо і життя, і самих себе. Це нескінченний процес аж до смерті. І відповідальність за наш вибір повністю лягає на нас.”

ПРО РЕАЛЬНІ ПЛАНИ

Краще маленький план, але виконаний, ніж грандіозний та з нульовими результатами. 
Півроку промайнули як один день. Але не варто зациклюватися на обмеженості часу і панікувати – це тільки демотивує і навіть трохи лякає. В моменти виникнення відчуття, що час йде в нікуди, варто задати собі кілька питань:
Чи рухаюся я в правильному напрямку? Чи те, що я роблю наближує мене до цілі?
Чи отримую я задоволення від процесу? Чи я щасливий(ва)?
Які конкретні наступні кроки виходу з стану прокрастинації я можу зробити зараз.

ПРО ВНУТРІШНІ ЧЕСНОТИ

“Останнім часом я замислююся про різницю між чеснота- ми зовнішніми, показними, ніби для резюме й чеснотами внутрішніми, прихованими глибоко в душі людини й непомітними на перший погляд. Перші ти вписуєш у своє резюме, це ті вміння, які ти пропонуєш на ринку праці і які забезпечують тобі помітний зовні успіх. Чесноти внутрішні глибші. Про них згадуватимуть, навіть коли тебе не стане на цьому світі, адже саме вони є твоєю сутністю — чи добрий ти, чи чесний, чи справедливий, які збудував взаємини тощо. Багато хто погодиться, що чесноти внутрішні важливіші від зазначених у резюме, проте зізнаюся, що значну частину свого життя я більше замислювався про останні, аніж про перші…”

Так починається моя нова книга “ДНК особистості” Девіда Брукс. Поки вражає глибиною…Огляд готується, бо книга ще читається:)

ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ТА РУХ

Якщо ми не переосмислимо свої пріоритети і не збагнемо, що життя скороминуще, ризикуємо потрапити зовсім не туди, куди хотіли би.

Наша спадщина – це духовний, інтелектуальний, професійний та соціальний капітал і капітал стосунків, який ми передаємо нащадкам. Це сукупність наших переконань і принципів. Це любов, яку ми даруємо, та послуги, які ми робимо. Це слід, що ми залишаємо після себе.

Загроза смерті змушує забути про все – чужі сподівання, гордість, страх осоромитися чи провалитися – і зосередитися на тому, що справді має значення… казав Стів Джобс

Читайте більше в книзі “Дивись уперед”>>>.


Таким видалося моє літо… А тепер пора готуватися до осені.

І якщо трошки відійти від високих матерій, лови реальні інстурменти для планування

  1. Моя супер осінь >>> Сезонний блокнот для гарного планування
  2. Аніліз півріччя>>> Екватор року вже давно минув. Допоможе оновити цілі.
  3. Фокус челлендж>>> 5 способів вилізти налаштуватися на продуктивний режим після літа
  4. To do list до кіцня року>>>

[btnsx id=”7863″]

Які плани на осінь? Які думки?

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.