Пригоди між Буда та Пешт за 1 день: плюси та мінуси експрес поїздок

admin
Поділитись

Привіт! Я нарешті добралася до фото з нашої експрес мандрівки до Будапешту і вирішила поділитися з вами своїми враженням. Чому експрес поїздка? Бо приїхали ми в 6-й ранку, а поїхали  о 23.30:)

Звісно такі швидкі поїздки не для усіх міст доречні і не для усіх людей комфортні. Але я інколи люблю просто вирватися на вихідні, при цьому ще встигнути щось поробити і відпочити. Тому якщо суботку провести в Будапешті, а в неділю вже повернутися до Праги – то це саме те, що ми шукали.

ПЛЮСИ експрес поїздок

  • немає багажу: для мене це найбільший плюс, бо збирати валізи я не люблю і тому лишаю це на останні кілька годин. А там стрес, поспіх і все таке…
  • немає багажу, то і немає мороки куди його подіти: тобто маленького наплічника достатньо на мінімальний запас їжі, документи та запасну футболку.
  • немає організаційної роботи: ні хостелів, ні готелів, ні зусиль на резервування і пошук. Дуже економить час підготовки. Фактично потрібні лише квитки.
  • немає грандіозних очікувань: бо коли їдеш на день, ти не очікуєш чогось мега грандіозного. Хоча емоції так чи інакше лишаються тільки позитивними.

МІНУСИ експрес поїздок

  • черепашка: тобто навіть той запас речей, який ти взяв – мусиш завжди носити з собою
  • насиченість: навряд тобі вдасться дуже відпочити за цей час. Можна побачити багато нового, погуляти – але НЕ відпочити. Наступний день залиш вільним для чисто фізичного релаксу
  • мінімалізм: ти не побачиш усього. Однозначно. Але ти можеш скласти своє враження про місцину і уявлення, чи хочеться повернутися чи ні.
  • компанія: не так багато людей люблять такий формат. Тому важливо знайти компанію, яка не буде напрягати, бо часу на вирішення “туди йти чи сюди” не буде:)

Якщо говорити про сам Будапешт, то це місто видалося мені дуже колоритним і привітним.

Нам дуже пощастило, бо тримаючи дорогу з Праги, ми потрапили сюди о 6-й ранку, коли все ще спить:) Тому першого туриста ми зустріли вже на другому березі ріки після 4-х годин прогулянки абсолютно пустими вулицями. Класний трік для гарних фото.

Люблю міста, де потрібно піднімати голову. Будапешт саме такий з усіма вітражами і мозаїками. Архітектура звісно імперська, дуже помпезна, але значно менше цієї монументальності ніж у Відні.

Як на мене – баланс витримано.

Список визначних місць можна прочитати в Вікіпедії чи в будь-якій статті мандрівного блогера. Я би додала, що пам”ятки функціональні і в досить хорошому стані. Тому інколи було враження, що ми в історичному фільмі:)

Щодо їжі, то якщо відійти трошки від центральних вулиць, то ціни на обід досить середні, такі самі як в Празі. Звісно тут все дуже індивідуально, але мій досвід привітного і якісного обслуговування радує:)

Ми навіть встигли на колесо огляду. Уявіть собі:) Ціна була нормальною, черги відсутні, краєвид дуже класний. Дуже раджу, хоча і не є фанатом таких атракцій.

Обов’язково спробуйте круїз річкою на човні. Ми потрапили ввечері і нічний Будапешт звісно вражає. Коштував круїз приблизно 500-600 грн, тривалість – година. В принципі абсолютно достатньо, щоб дати ніжкам відпочити, а тобі – насолодитися вечірніми краєвидами.

А ви пробували експрес поїздки? Куди? Я ще подібно потрапила в Мілан. Хотіли би статтю на цю тему?

Якщо так – пишіть в коментарях. 

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.