Перш ніж почати щось нове, потрібно припинити робити щось старе.

admin
Поділитись

Перш ніж почати щось нове, потрібно припинити робити щось старе.

Ось ці 14 речей, наприклад:

1. Припиніть витрачатися на речі замість вражень.

Звичайно, чудово мати гарний одяг і дорогі аксесуари, іноді це допомагає нам відчувати себе більш привабливими. Але ви – не сума матеріальних складових. Внутрішнє не менш важливо. У пам’яті назавжди залишаться ті хвилюючі моменти, коли у вас захоплювало дух. Ви навряд чи пригадаєте, як саме ви виглядали в кожен з них і які гаджети вас оточували.

2. Припиніть прикрашати власне життя вигаданими історіями.

Немає нічого страшного в тому, щоб бути звичайною людиною. Для створення гарного враження зовсім не потрібно прибріхувати або хвалитися. Просто скажіть правду – іншим і собі. В іншому випадку ви просто створите помилкове враження про себе і рано чи пізно самі почнете вірити у власні вигадки. Це може відвести вас далеко від реальності, і зіткнення з нею стане дуже болючим.

[Tweet “Перш ніж почати щось нове, потрібно припинити робити щось старе. “]

3. Припиніть боятися слова «так».

Сидіти вдома, по вуха в затишному покривалі і інтернеті, – дуже зручно, знайомо і навіть заманливо, але життя пропонує вам масу інших можливостей, які потрібно просто помітити. Відвідуйте більше зустрічей, включайтеся в нові проекти, вийдіть назовні і досліджуйте світ, пробуйте його на смак і не бійтеся говорити. Набагато краще бути пристрасно захопленим, ніж проводити дні в подобі летаргічного сну.

0f0cf390cef62a4aed68c886daf10825

4. Перестаньте звинувачувати себе за те, що не знаходите часу на фізичні вправи.

Але тільки якщо його у вас дійсно немає. В іншому випадку перестаньте виправдовувати себе, якщо часу достатньо, але ви все одно не витрачаєте його на роботу над собою. Якщо ваше тіло намертво приросло до дивана, то і мозок, швидше за все, відчуває себе так само.

5. Перестаньте ненавидіти себе за те, що ви їсте солодке.

А крім цього, перестаньте їсти солодке тільки тому, що ви себе ненавидите. Шоколад може здаватися відмінним швидкодіючим засобом від усіх проблем, але є й інші, більш продуктивні способи для боротьби зі стресом.

6. Перестаньте весь час зависати в соцмережах.

Читаєте Твіттер під час зустрічі з друзями? Постійно оновлюєте стрічку новин, сидячи в гостях? Починаєте ранок з перевірки повідомлень? Досить. Ви завжди зможете повернутися в соцмережі, але улюблені люди не будуть поруч вічно. Цінуйте моменти, проведені з ними.

7. Припиніть витрачати час на людей, яких ви не цінуєте.

Деякі люди не приносять у ваше життя нічого гарного, а лише забирають вашу енергію. Знаєте, якщо вам весело з кимось на вечірці, це зовсім не означає, що і тверезе спілкування буде продуктивним. Не потрібно будувати життєві відносини на випадкових зв’язках. Намагайтеся спілкуватися з цікавими і зацікавленими в вас людьми.

c5204cb3cc95833ee94f3994daf65433

8. Перестаньте судити поверхнево.

Нерозумно будувати перші враження про людину керуючись тільки зовнішньою привабливістю. Кожен з нас – не картинка чи не фотографія на сторінці соцмереж. Спробуйте дізнатися людей ближче, і багато здивують вас своєю внутрішньою красою.

9. Припиніть думати про те, що скажуть інші.

Ви вже давно закінчили середню школу. Якщо вам хтось подобається – скажіть йому про це. Якщо ви хочете приєднатися до нової групи друзів, клубу або проекту, не бійтеся звичайної незручності новачка. Не відмовляйтеся від своїх прагнень лише тому, що вони можуть комусь не сподобатися. Чи не намагайтеся виглядати байдужим тільки для того, щоб виглядати «загадковіше» і «цікавіше». Ви будете здаватися всього лише беземоційним і нудним.

[Tweet “Нікого не хвилюють ваші скарги і нікому не шкода вас, крім самого себе”].

10. Перестаньте скаржитися на постійну зайнятість.

Нікого не хвилюють ваші скарги і нікому не шкода вас, крім самого себе. А жаліти себе можна нескінченно довго. Наступного разу, коли ви будете валятися на дивані в черговому нападі прокрастинації, нагадайте собі, що ви не так вже й зайняті.

11. Перестаньте аналізувати всіх.

Давайте приймемо той факт, що ми ніколи не зможемо пояснити мотиви вчинків інших людей. Хтось любитиме вас, але в якийсь момент залишить. Хтось буде дивувати непостійністю. Хтось раптом підставить плече в потрібний момент, хоча ви і не будете цього очікувати. Дозвольте кожному бути собою, не треба намагатися передбачати будь-яку дію і знаходити пояснення всьому, що роблять інші. Зрештою, ви ж теж досить непередбачувані. Це і робить життя цікавим.

12. Припиніть шкодувати.

Запишіть ідеї, поки вони свіжі. Запам’ятовуйте життя – робіть фото, пишіть нотатки. Якщо ви молоді, то у вас ще буде час пізніше, щоб про все пошкодувати. Якщо ви вже не такі молоді, але живі, здорові, і ідеї у вас як і раніше є – то про що вам шкодувати?

f3661eb16cbcca92a14db6dfe79db0bf

13. Перестаньте відмовлятися від мрії через страх.

Ви мрієте написати книгу? Так почніть вже. Хочете зняти фільм? Вчіться поводитися з камерою. Бажаєте створити власний бізнес? Прорахуйте початкові ризики – і вперед. Так, можливо, ви спробуєте, і у вас не вийде. Але якщо ви навіть не спробуєте, то у вас точно не вийде – без всяких сумнівів. Не бійтеся. Дійте.

14. Не звинувачуйте себе в тому, що не можете весь час бути кращим.

Самовдосконалення – довгий процес. Кожен помиляється. Кожен має потребу у відпочинку. Тому іноді просто дайте собі перепочинок, а потім повертайтеся на вірний шлях.

Джерело: terytoriya.com.ua

Долучайтеся у  Спільноту Натхнення, де зможете знайти більше free роздруківок та майстер-класів для розвитку та здійснення мети!

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.