16 крутих лайфхаків для життя і бізнесу

admin
Поділитись

Дуже дивно публікувати лайфхаки з книги, яку я ще не читала. Проте, натрапивши на цю рецензію я неможу не поділитися. Цінність цих порад я усвідомила лише після тижня використання деяких з них. Це просто вау як просто, і як ефективно.

Вибране з книги Ігора Манна і Фаріда Каримова “Лайфхак на каждый день”.

1. Призначайте не тільки час зустрічі, а і час завершення
Таким чином, ви зможете уникнути затягування наради і зможете швидко вирішити найголовніші питання заради яких зібрались.

2. Проводьте наради стоячи
Так робив Берлусконі, для того, щоб не відволікатись і “нарешті розійтись” працювати. Класно зберігає час.

3. Поставте на заставку смартфона список своїх цілей
Одна з проблем, чому цілі не досягаються – ми про них забуваємо. Щоб не забувати, зробіть список своїх цілей у вигляді картинки і поставте на заставку смартфона, тепер ви будете бачити свої цілі до сто разів за день.

4. Їжте насіння коли працюєте з інформацією
Бувають такі задачі, які вимагають сильної концентрації (читати звіти, аналізувати, налаштовувати Едвордс і ін.). Для того, щоб не відволікатись, спробуйте в цей час гризти насіння. Це так сильно затягує, що ви не зможете відірватись і від роботи.

5. Оцініть годину своєї роботи в грошах
Коли ви знаєте, скільки коштує година вашої роботи, ви повинні дивитись на все, чим зараз займаєтесь через призму того, чи допомагає це отримати вам ту суму, яку ви вирахували.

6. Застосовуйте систему Agile Results
Поставте собі три цілі на рік. Потім три цілі на місяць. Вже після цього починайте ставити собі цілі на кожен день. Відповідно, щоденні цілі повинні вести вас до місячних, які мають слідувати за річними цілями.

{ПРИНТ на грудень від Пошуршимо можна скачати за посиланням}

7. При читанні використовуйте правило 50-сторінок

Суть правила дуже проста – якщо вам не подобається книга перші 50 сторінок – не дочитуйте її. Справа в тому, що автори, як правило найціннішу інформацію поміщають на початок, щоб зачепити читача. Якщо не зачепили – не дочитуйте, воно того не варте.

8. Використовуйте список пріоритетів у покупках
Якщо ви, так само як і я, схильні до імпульсивних покупок, заведіть собі пріоритет на покупки. Просто впишіть найважливіші речі, які хочете купити в порядку важливості. Коли будете в магазині наступного разу і захочете новий смартфон, звіртесь з своїм списком, якщо є речі пріоритетніші, просто впишіть смартфон у список нижче і його черга теж настане. Так ви швидше заспокоїтесь (“Я ж не відмовився від покупки, а переніс”).

9. Дробіть великі задачі
Часто ми не робимо те, що повинні робити через те, що задача має багато темних плям. Ми просто не розуміємо з якого кінця до неї приступити. Для того, щоб цього позбутись, дробіть таку задачу на безліч пунктів і підпунктів. Розбийте її до найдрібніших деталей (увімкнути комп’ютер, ввести пароль, відкрити графічний редактор, вибрати колір фону червоний…)

10. Знайдіть собі партнера
Важко сказати чому, але особливо неприємні задачі нам простіше робити в компанії з кимось.
Потрібно зробити складний дзвінок, піти на тренування чи щось інше. Коли ми це робимо з кимось, нам це простіше. Знайдіть собі партнера, який зможе підтримати вас у цьому.

11. Виробляйте інкстинкти
Що робити, якщо ви хочете впровадити в своє життя нову звичку? Введіть її на рівні інкстинктів. Для прикладу, ви дуже любите сперечатись і хочете припинити це. Надягніть на зап’ястя канцелярську резинку (такою ж, якою скріплюють пачки грошей) і щоразу, як будете починати суперечку – бийте себе по руці резинкою. Через 3-5-10 разів тіло засвоїть – починаю суперечку – мені болить. Тепер ви точно задумаєтесь перед тим, як знову взятись за старе.

12. Просто почніть
Буває, що нам складно почати велику задачу (написання дипломної, написання тексту, розробка сайту і ін.), бо вона велика, реально велика. Що допоможе? Простий прийом – почніть з 10-ти хв. Пообіцяйте собі попрацювати над задачаєю 10 хв. і потім зможете припинити, якщо захочете. Це допомагає по двом причинам – по перше, інертність мислення, якщо вже почав, то можна і продовжити, і ментальна пастка початих справ, ми хочемо доводити до кінця почате. Тому, Just do it!

13. Заплатіть іншому
Щоб точно виконати задачу дайте собі слово довести її до кінця до такого то дня, а якщо не справитесь, пообіцяйте собі віддати енну суму грошей (чим більше тим краще) людині, яку ви більше всього не любите. Просто покладете йому на телефон, він не дізнається хто це, а у вас більше не виникне бажання “відлиняти” від роботи.

14. Чотири подихи за хвилину
Якщо потрібно швидко заспокоїтись, просто зменшіть інтервал дихання до чотирьох подихів за хвилину. Повільно вдихайте і повільно видихайте (як через соломинку).

15. Правило 5 – 5 – 5
Коли стається щось неприємне, до чого ми постійно повертаємось в думках (підрізали, нахамили, обманули) запитайте себе- “Чи буде це важливо через 5 років? А через 5 днів? А через 5 хвили?” Коли дасте три Ні на три запитання, заспокоїтесь і зможете продовжувати так, ніби нічого не сталось.

16. Економія часу в перукарні
З кожним таке траплялось – приходиш у перукарню і пояснюєш, що ти хочеш. Через місяць знову і знову. Щоб зекономити собі час, просто сфотографуйтесь після стрижки з різних боків і наступного разу покажіть перукарю.

 

Джерело.

ОТРИМАЙТЕ 10% знижку на книгу, багато роздруківок та майстер-класів.  Долучайтеся у Бібліотеку Натхнення FREE!

 

Напиши, якщо тобі відгукнулося

Поділитись

Читайте також

.